Dictatuur op de werkvloer!

dozen magazijnHet is negen uur in de avond als Mike een foto stuurt via de WhatsApp. Op de foto is een volgeladen auto te zien in een bedrijfshal. Deze auto behoort toe aan een van de managers van het logistieke centrum. Foute boel, twee rechercheurs springen in hun auto en rijden zo snel mogelijk naar het bedrijf, de maximum snelheid is op momenten even van ondergeschikt belang. Gevaar? Onder het motto 'vlot waar het kan zonder risico's' zijn ze binnen 45 minuten bij het bedrijf. De infiltrant werkt nu al vier weken undercover als logistiek medewerker bij het bedrijf en heeft al veel informatie doorgespeeld. Later bleek dat het probleem groter was dan alleen maar het plegen van diefstal door een paar werknemers. Elf uur, de avondploeg vertrekt naar huis evenals de managers. De rechercheurs zijn uiteraard erg geïnteresseerd in de manager die zijn auto had volgeladen met dozen uit het magazijn. De observatie stopte na ongeveer een half uur bij een bedrijf in Den Haag. Daar zagen de rechercheurs dat de manager alle dozen uit zijn auto haalde en naar binnen bracht. De voor het grootste gedeelte kantoorbenodigdheden kwamen daar vast van pas of zouden worden verhandeld. De ad-hoc observatie stopte hier. Iemand volgen wanneer dat eigenlijk niet nodig is levert alleen maar risico's op voor het verdere verloop van het onderzoek.

Dictatuur op de werkvloer!

Tijdens een rechercheonderzoek moet onderzoek gedaan worden zonder oogkleppen op en zonder aanziens des persoons! In vaktermen komt dat neer op 'breed kijken' en niemand op voorhand uitsluiten. Waarheidsvinding staat voorop. In dit bedrijf was de gemiddelde werknemer meer dan 20 jaar in dienst. Waar dat voor veel mensen gelijk staat aan grenzeloos vertrouwen in personeel blijven rechercheurs altijd gezond kritisch. Bij het bedrijf was het een komen en gaan van transporteurs die de goederen over het hele land verspreidde. Opvallend was dat er ook met grote regelmaat een klein oud bestelwagentje zonder opschrift stond te laden en lossen. Onze informant kwam er al snel achter dat de chauffeuse de vrouw was van een van de managers. Navraag bij de KVK leerde dat de manager de eigenaar was van het koeriersbedrijfje en dat zijn vrouw de ritjes deed. Langzaam werd duidelijk waarom er bij dit bedrijf zoveel mis was. De focus van het onderzoek verschoof van het onderzoeken van diefstallen naar het ontstaan van de omstandigheden waaronder deze plaatsvonden bij het bedrijf. Het bleek dat de managers een dicatuur op de werkvloer hadden gecreëerd waarbij personeel geïntimideerd werd en waar niet zelden met geweld werd gedreigd. In dit geval beschikten de managers over verschillende etnische achtergronden. Dit had grote gevolgen voor autochtone werknemers en de werknemers met een andere etnische achtergrond als die van de managers. De werknemers met de 'juiste' etnische achtergrond kregen een voorkeursbehandeling en genoten extra voordelen ten opzichte van hun collega's. De ene werknemer moest meer werk verzetten dan de ander en pauzes waren voor de ene werknemer veelvuldig en vanzelfsprekend en voor de ander een gunst van de manager. Er werd tijdfraude gepleegd, vracht moest verplicht achterblijven en mocht niet mee met de transporteur. De 'vergeten' vracht werd dan een dag later nagezonden door het koeriersbedrijf van een van de managers. De andere manager had een goedlopende handel in gestolen producten in Den Haag opgezet. Werknemers werden met regelmaat aangespoord om goederen mee naar huis te nemen. De, in de basis integere en zeer loyale, werknemers durfden geen nee te zeggen tegen het aanbod om spullen mee naar huis te nemen, uit angst voor represailles en het verliezen van hun banen.

'Dank u, ik kan tot mijn pensioen weer met plezier naar mijn werk'

Na een langlopend onderzoek zijn de beide managers ontslagen en aansprakelijk gesteld voor de schade. Het logistieke centrum lag op een uur rijden vanaf het hoofdkantoor en controle was er nauwelijks gedurende een aantal jaren. Er is voor tonnen aan fraude gepleegd, er zijn mensen onderdrukt, gepest, buitengesloten, gediscrimineerd en bedreigd. Dit heeft kunnen ontstaan door het gebrek aan controle en sturing met desastreuze gevolgen. Een van de rechercheurs werd op de dag van het ontslag van de managers aangeklampt door een oudere werknemer. 'Dank u, ik kan tot mijn pensioen weer met plezier naar mijn werk. Ik werk hier nu bijna 30 jaar. De laatste 4 jaar zijn een hel geweest voor mij en veel andere collega's. Ik kan nu weer met plezier naar mijn werk in de laatste 3 maanden die mij nog resten tot mijn pensioen en daar ben ik erg dankbaar voor.' 

E-mailadres